Nyhetsartikkel

13 september 2018

Ny ledelse i E-CO Energi

Alf Inge Berget tiltrådte 1. september som administrerende direktør i E-CO Energi. Nå er resten av ledelsen i selskapet klar.

– Jeg håper den nye ledelsen i E-CO Energi kan bidra til god samhandling med Hafslund E-CO konsernet og en effektiv samhandling mellom de ulike delene av organisasjonen. Selskapet er godt posisjonert for videre vekst og vi skal fortsatt fokusere på god og effektiv drift og utvikling av våre vannkraftverk, sier Alf Inge Berget, administrerende direktør i E-CO Energi.

Beskrivelse av de enkelte medlemmene i den nye ledelsen i E-CO Energi:

Alf Inge Berget (f. 1960) – konserndirektør produksjon og administrerende direktør E-CO Energi AS.

Berget kommer fra stillingen som produksjonsdirektør i E-CO Energi AS, en stilling han har hatt siden 2008. Før det var han administrerende direktør for Eltel Networks i Norge. Han har tidligere vært ansatt i Hafslund-konsernet som administrerende direktør i Hafslund Fakturaservice og innehar bred erfaring fra ulike lederstillinger innen energibransjen. Berget er utdannet elektroingeniør fra Oslo Ingeniørhøyskole med tilleggsutdannelse innen bedriftsøkonomi og har i tillegg en mastergrad i ledelse fra Handelshøyskolen BI.

Morten J. Hansen (f. 1965) – økonomidirektør

Hansen har vært konstituert som CFO i E-CO Energi fra januar 2018. Han var økonomidirektør i Hafslund ASA fra 1997 til 2016 og ble en del av E-CO fra høsten 2017 gjennom kjøpet av Hafslund Produksjon. Før han startet i Hafslund var han revisor i Deloitte. Han er utdannet statsautorisert revisor fra Norges Handelshøyskole.

Celine Setsaas (f. 1975) – direktør for jus og kommunikasjon

Setsaas kommer fra stillingen som konstituert direktør for strategi og kommunikasjon. Hun startet i E-CO i august 2012 og har hatt ulike stillinger i selskapet. Hun er utdannet Cand. Jur. fra Universitetet i Oslo og University of Edinburgh. Hun har tidligere jobbet i Miljøverndepartementet og hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus.

Hanne Baklien (f. 1971) –direktør for HR og HMS

Baklien kommer fra stillingen som konstituert HR-direktør. Hun startet i E-CO i mai 2013 og har tidligere jobbet i Accenture, Siemens, EDB og EVRY. Hun er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI og har tilleggsutdannelse innen HR og psykologi.

Vidar Hansen (f. 1961) – konstituert direktør for energidisponering

Hansen kommer fra stillingen som avdelingsleder for markedsoperasjoner. Han startet i Oslo Lysverker i 1986 og har hatt en rekke funksjoner i selskapet siden. Han er utdannet sivilingeniør Elkraftteknikk fra NTH.

Egil Skøien (f. 1958) – direktør for eierskapsstyring

Skøien kommer fra stillingen som prosjektdirektør ved forretningsområdet produksjon. Han startet i Oslo Lysverker i 1990 og har hatt en rekke funksjoner i selskapet siden. Han er utdannet Siviløkonom med fordypning i finans, ved Handelshøyskolen i Gøteborg. Skøien er i dag daglig leder i følgende selskaper: Opplandskraft DA, Øvre Otta DA, Nedre Otta DA, Hafslund Produksjon Holding AS, Hafslund Produksjon AS og Sarp Kraftstasjon AS.

Johan Christian Hovland (f. 1964) – kraftverksdirektør

Hovland kommer fra stillingen som konserndirektør for kommunikasjon og myndighetskontakt i Hafslund AS. Han startet i Hafslund ASA i 2012. Han har tidligere jobbet i Nærings- og energidepartementet, Prosessindustriens Landsforening, Elkem Energi, Elkem AS og Orkla ASA. Han har vært styreleder i Elkem Saudefaldene og var prosjektansvarlig for Saudautbyggingen. Hovland er utdannet siviløkonom NHH og har grunnfag psykologi UiO.

Halvor Kristian Halvorsen (f. 1965) – direktør for vassdrag og utvikling

Halvorsen startet i E-CO i 2007 og har flere ulike stillinger innen strategi, M&A og eierskap. Han er daglig leder i FHR og Mork kraftverk AS. Han har tidligere jobbet i Asplan Viak og NVE. Han er utdannet bygningsingeniør NTH 1989 og har tilleggsutdannelse EMBA NHH.

Stillingen som direktør for digitalisering og utvikling er foreløpig ubesatt.

Vedlagt ligger bilder av den nye ledelsen i E-CO Energi.

E-CO Energi er et av Norges ledende energiselskaper. Selskapet er en del av Hafslund E-CO konsernet. E-CO eier og forvalter kraftverk over hele Sør-Norge og er landets nest største kraftprodusent. Selskapet har eierandeler i Oppland Energi AS, Opplandskraft DA, Vinstra Kraftselskap DA, Nedre Otta DA, Embretsfosskraftverkene DA og NGK Utbygging AS.

Kommentarer

kommentarer