Nyhetsartikkel

01 september 2018

Solvik-Olsen og Søviknes går ut av regjeringen

Frp-statsrådene olje- og energiminister Terje Søviknes og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gikk ut av regjeringen fredag.

Ketil Solvik-Olsen trekker seg som samferdselsminister og følger kona til legejobb i USA. Han blir erstattet av landbruksminister Jon Georg Dale.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen
Ketil Solvik-Olsen sier torsdag at han trekker seg som samferdselsminister. Landbruksminister Jon Georg Dale skal ifølge kilder overta etter Solvik-Olsen.

Foto: NRK

Solvik-Olsen utelukker ikke et comeback, men forteller at familien det neste året skal bo i USA.

– Jeg har hatt nesten fem fantastiske år i regjeringa og åtte år i Stortinget før det. Kona har stilt opp for meg, og har latt meg ta en del prioriteringer. Nå har hun en unik mulighet til å være lege på et stort sykehus i USA i ett år, da synes jeg det ville være naturlig at hun får den sjanse, sier han til NRK.

Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) vil også gå ut av regjering på fredag.

Før Søviknes ble statsråd i desember 2016, hadde han vært ordfører i Os i Hordaland i nesten ti år. Han var da blant Frps mest profilerte og populære ordførere.

Søkviknes skal nå tilbake til lokalpolitikken. Det holdes lokalvalg neste år, og der er Søviknes tiltenkt en viktig rolle.

Bård Hoksrud er ny landbruksminister. Kjell-Børge Freiberg ble fredag utnevnt til olje- og energiminister og Jon Georg Dale ble samferdselsminister. Dale ble landbruks- og matminister i 2015.

Kommentarer

kommentarer