Nyhetsartikkel

17 august 2018

Kraftmagasinene kan bli tommere enn noen gang – gir dyrere strøm

Den varme sommeren og den kalde senvinteren har sin pris: Norske vannkraftmagasiner kan bli tommere enn de har vært noen gang denne vinteren, skriver VG.

– Ja, det tilsier prognosene våre, bekrefter seniorrådgiver Gudmund Bartnes i Norges vassdrags- og energidirektorat, NVE.

Norge er en vannkraftnasjon, og baserer seg på at det regner for milliarder av kroner ned i norske kraftmagasiner høyt til fjells. Problemer oppstår når vi får såkalte tørrår: Når den vanlige nedbørsmengden uteblir. Det har vi i år.

Resultatet er den høyeste strømprisen noen gang i juli, og utsikter til like høye eller høyere strømpriser utover vinteren. Situasjonen sammenlignes med strømkrise-år som 1996, 2006 og 2010, hvor strømprisene gikk til himmels i noen kritiske vinteruker.

Kommentarer

kommentarer