Nyhetsartikkel

09 august 2018

Regnet faller – strømprisen faller

Det varme og tørre høytrykket som har preget Norden i sommer har nå flyttet seg sørover mot Middelhavet. Det åpner for lavtrykkstrafikk inn i det nordiske kraftmarkedet og gir et etterlengtet påfyll av vannressurser.

Av LOS Energy

Nå kommer regnet
Med våte lavtrykk kommer det også en del vind som den siste uken har gitt økt produksjon av vindkraft i både Norden og i Tyskland. Mer tilgjengelige kraftressurser gir noe press på kraftprisene, både i spotmarkedet og i terminmarkedet. Den største påvirkningen har det på kontraktene nærmest i tid, men vi ser også et lite fall i kontrakten for neste år, på tross av en liten oppgang i kullprisen som har løftet den tyske kontrakten noe for 2019.

Langvarig?
Om kraftprisen skal fortsette videre nedover, er den avhengig av at det våte været varer en stund. Noe usikre prognoser mener meteorologene at høytrykket igjen kan etablere seg over Norden og gi en ny periode med tørt og varmt vær, etter en tidagersperiode med relativt mye nedbør.

Den lille avkjølingen vi har hatt til nå har i alle fall satt i gang de nordiske kjernekraftverkene som ble tatt ut av drift på grunn av for varmt kjølevann.

Kilde: LOS Energy

Kommentarer

kommentarer