Nyhetsartikkel

24 mai 2018

Massachusetts offentliggør resultat af 83C-udbuddet

 

Energiministeriet i Massachusetts har i dag offentliggjort resultatet af 83C-udbuddet vedrørende delstatens første havvindmøllepark. Bay State Wind – et 50-50 joint venture mellem Ørsted og Eversource – blev ikke udvalgt til kontraktforhandlinger.

Dette ændrer ikke Ørsteds fokus på at udvikle havvind i USA. Martin Neubert, koncerndirektør og administrerende direktør for Wind Power hos Ørsted, siger i en pressemelding:

«Vi indgav et bud, som vi anså som meget konkurrencedygtigt, men værdiskabende. Vi er selvfølgelig skuffede over resultatet af 83C-udbuddet, men USA er stadig et vigtigt marked for os. Med udgangspunkt i de gunstige vind- og havbundsforhold på østkysten og delstaternes stigende interesse for at udvikle grøn energi ser vi fortsat USA som en signifikant, langsigtet vækstmulighed for Ørsted.»

«Sammen med Eversource arbejder vi videre med vores Bay State Wind-projekt frem mod de næste udbud i New England og New York. Ørsted fortsætter også med at udvikle på sit store Ocean Wind-projekt i New Jersey. Desuden arbejder vi med vores partner Dominion Energy på at bringe havvind til Virginia.»

Om Ørsted i USA
Ørsted kom ind på det amerikanske marked i 2015 og er i øjeblikket involveret i tre havvindmølleprojekter i landet.

  • Bay State Wind ud for Massachusetts’ kyst, som er et 50-50 joint venture med Eversource, kan potentielt udvikles til en samlet kapacitet på 2.000 MW fra havvind.
  • Ocean Wind ud for New Jerseys kyst, der potentielt kan udvikles til en kapacitet på mindst 2.000 MW fra havvind.
  • I Virginia vil Ørsted opføre to 6 MW-vindmøller til fase ét af Dominion Energys havvindsprojekt Coastal Offshore Wind. De to selskaber har underskrevet en hensigtserklæring, som giver Ørsted eneret til at drøfte et strategisk partnerskab med Dominion Energy om at udvikle det kommercielle site, der potentielt kan få en kapacitet på 2.000 MW havvind.
  • Derudover er Ørsted aktiv inden for batterilagring og udvikling af solenergi og etablerede sidste år en afdeling i Austin, Texas, til at føre an i denne indsats. Selskabet ser det amerikanske marked for vedvarende energi som en attraktiv, strategisk vækstmulighed.

Som verdens førende udvikler af havvindmølleparker har Ørsted installeret i alt ca. 4,5 GW havvindkapacitet i Europa og er i gang med at opføre yderligere 4,4 GW. Ørsted har en ambition om at have installeret en samlet havvindkapacitet på 11-12 GW globalt i 2025.

Kommentarer

kommentarer