Nyhetsartikkel

24 mai 2018

Lanserer app som styrer elapparater i heimen

Svorka tilbyr Hitch.

Svorka lanserer nå Hitch – en smarthusløsning som samler over 100 smarte enheter, fra lyspærer til Sonos-høytalere og vaskemaskiner, i én app. En åpen plattform gjør at stadig nye produkter vil være tilgjengelig, og mulighetene blir enda flere.

– Løsningen er enkel og kan brukes av alle, så terskelen for å få et smarthus har aldri vært lavere, sier Janne Rangnes, salgs- og markedssjef i Svorka, i en pressemelding.

Videre forteller hun at Hitch nå kan passe huset mens du er på jobb eller på ferie. For eksempel vil en egen funksjon for hustilsyn gjør at du enkelt kan late som om du er hjemme. Denne funkjsonen kan bjeffe med ujevne mellomrom når ingen er i huset.

En enklere hverdag
Svorka sier man kan styre enheten via mobilen, men den største verdien ligger i å koble enhetene sammen i «situasjoner». Sovner du ofte på sofaen om kvelden, kan det være en idé å sette lys og TVen til å skru seg av på et gitt tidspunkt. Har familien stadig en hektisk morgen, mener Svorka, vil automatisk slukking av lys og nedregulering av varme når den drar hjemmefra være smart. Smarthusløsningen er tenkt å gi en enklere hverdag.

Lokal og internasjonal
Teknologien kommer, i følge Svorka, fra Deutsche Telekom, som Hitch gjennom en eksklusiv avtale har tilpasset det norske markedet. Plattformen brukes allerede i syv europeiske land, noe som, etter Svorkas mening, gir en sikker løsning i stadig utvikling og som har høy tilgjengelighet.

Svorka er en av 15 norske kraftselskaper som eier Hitch. Kraftselskapet sier alle er opptatt av energistyring, noe Hitch allerede er i gang med.

– Alle smartpluggene gir måling av forbruket sånn at brukeren vet hva strømmen går til, og som gir en bevisstgjøring på strømforbruket, sier Ragnes.

href=»https://www.dn.no/morgendagensnaringsliv/2018/05/14/2056/Teknologi/tysk-vakthund-vil-inn-i-norske-hjem»>Les mer om saken hos Dagens Næringsliv.

Kommentarer

kommentarer