Nyhetsartikkel

23 april 2018

Samme strømpris i april som i mars?

Ishavskraft forventer at strømprisen i april er på linje med den som var i mars.

Av Ishavskraft

Strømprisen for mars var den høyeste mars-prisen siden 2013. Kunder over hele Norge opplever nå at strømregninga for mars var høyere enn normalt.

Prisbevegelsen er felles for alle de norske prisområdene, melder Ishavskraft.

Årsaken var kort og godt lite nedbør i perioden som igjen medførte at vannkraftproduksjonen ble lav. Samtidig var det kaldt i hele Norge og forbruket gikk opp. Når vi ser på mars hadde vi et vedvarende høytrykk over hele Norden som ga kaldt og stabilt vintervær. I gjennomsnitt var temperaturen nesten fire grader lavere enn normalt, og dette førte til at mange kunder brukte mye mer strøm enn normalt. Derfor opplever strømkunder over hele landet en høyere regning enn hva de har vært vant til, både som en følge av økt forbruk samtidig som prisen økte. Det økte forbruket medfører at nettleien også blir høyere enn normalt, noe som igjen gir høyere strømregning.

Sammenlignet med mars 2017 steg forbruket i år med over 10 prosent. Norge har normalt et overskudd av kraft, men ble faktisk nødt til å importere kraft fra Tyskland for å dekke den økte etterspørselen.

April 
Ishavskraft melder at beskjedne nedbørsmengder gjør at vannkraftmagasinene i fjellene fortsetter å tappes. Det betyr at det også for april måned kommer til å være et behov for å importere dyr kraft fra kontinentet og Ishavskraft venter priser i hele Norge på linje med mars-prisen. Ishavskraft venter at prisene skal ned 10-12 øre frem mot sommeren når snøsmeltingen starter for alvor. De kundene som har valgt å binde prisene blir naturligvis ikke berørt av disse endringene, ifølge en pressemelding fra Ishavskraft.

!Grafer fra Ishavskraft.

Grafer fra Ishavskraft.

Kommentarer

kommentarer