Nyhetsartikkel

09 april 2018

Vindmøllestrøm skal bruges til fjernvarme

Regeringen fremsætter snart sit udspil til en energiaftale, og netop energiaftale er temaet for Energikonference Esbjerg 2018, som afholdes af Dansk Fjernvarme, Maskinmesterforeningen og Aalborg Universitet.

Forud for konferencen er både Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) og Henning Hyllested (EL) enige om, at energiaftalen bør indeholde endnu en vindmøllepark på Horns Rev. Hos Dansk Fjernvarme mener man, at det er oplagt at bruge strømmen fra vindmøller til fjernvarme, og her er forhåbningen, at energiaftalen lander en permanent nedsættelse af elafgiften, skriver JydskeVestkysten.

–  Hvis vi får flere vindmølleparker, kan vi øge værdien i vindenergien ved at skabe bedre samspil mellem vind og varme. Det kloge valg er at omsætte noget af den til fjernvarme, som så både bliver grøn og billig. Men det kræver, at vi får de store varmepumper ind i fjernvarmen, så vi kan skabe en forbindelse mellem el og varme, forklarer Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

Kommentarer

kommentarer