Nyhetsartikkel

05 april 2018

Til uken kommer reprise av påskeværet

Det blir fortsatt kaldt og nedbør i hele landet. Til uken kommer reprise av påskeværet.

– Etter påske vil ikke folk ha snø lenger, det får vi høre hele tiden nå, men vi har ikke gode nyheter til dem, dessverre, sier vaktende meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Meteorologisk institutt til NTB.

Han spår skuffelse landet over til helgen.

– Det er ikke noen klare værvinnere i helga faktisk. Det meste av Norge kan vente seg nedbør og mer nedbør. Det varierer mellom sludd, snø og regn. Det går et ett skille mellom Nord-Norge, der blir det snø, og Sør-Norge, der det vil veksle veldig, avhengig av høydeforhold og avstand til kysten, sier Fagerlid.

Vind blir det lite av.

Lunefullt
Våren er definert som periode der temperaturene ligger mellom 0 og 10 grader.

– Sånn sett har vi vår på dagen til helga, med mellom 5 og 8 grader i Sør-Norge og 0 og 3 grader i Nord-Norge. Men det er ikke akkurat noe å rope hurra for. Men våren er lunefull, sånn sett er det som kommer normalt nå, sier Fagerlid.

Han påpeker hvilken faktor som er ganske sentral for at folk skal få vårfølelsen.

– Skal du ha skikkelig vårfornemmelse må du ha plussgrader om natten. Selv om det er behagelig og lysere på dagtid, vil du neppe få den vårfølelsen alle snakker om hvis det er iskaldt om natten, og det vil det nok fortsette å være over det meste av landet første halvdel av april, sier meteorologen.

Påsken II
Neste uke vil dagtemperaturene i Sør-Norge øke til rundt 8 til 10 grader, mens de holder seg rundt 0–3 grader i Nord-Norge fremdeles.

– Vi får en ny todeling av været, ganske likt sånn det var i påsken, med dårlig vær i nord og bra i sør. Nord-Norge vil fortsette å få snøbyger, med pålandsvind og ganske mye vinterlig vær ennå. I sør bygger det seg igjen opp til høytrykk fra mandag, med ganske mye sol og lite vind utover. Forholdene blir temmelig like over hele Sør-Norge, slik det var i påsken, men noe varmere på dagen, sier Fagerlid.

Han ser ingen værsystemer komme inn over landet med varme vinder de nærmeste ukene.

– Skal du føle noe varmt og se snøen smelte i den perioden, så er det sola om må dra lasset, det kommer ikke varme vinder ennå, sier han.

Les også: Klar for plussgrader og sol? 

 

Kommentarer

kommentarer