Nyhetsartikkel

15 mars 2018

Statoils nye navn allerede i bruk av Jakten-frier

Equinor er i dag navnet på selskapet til veterinær Christine Siljedal, som tidligere har deltatt i TV 2-serien «Jakten på kjærligheten».

«Equi» er en bøying av det latinske ordet for hest, og veterinæren spesialiserer seg på nettopp hester.

Det gjør ikke Statoil, som derimot henviser til at «equi» er begynnelsen på engelske ord som «equal» og «equality», som representerer viktige verdier for oljegiganten, skriver E24.no.

Veterinæren har valgt å bytte navn.

– Equinor vil om kort tid bytte navn til Equina. Vi vil da bli å finne på equina.no og under navnet Equina her på facebook, skrev veterinær Christine Siljedal på hjemmesidene onsdag kveld.

E24 har foreløpig ikke fått tak i Siljedal for kommentar.

Siljedal er forøvrig kjent fra TV 2-serien «Jakten på kjærligheten».

Bekrefter Statoil-søknad
Samtidig fremgår det av databasen til Patentstyret at det 19. februar ble søkt om merkevarebeskyttelse av navnet Equinor av et selskap kalt Protector Intellectual Property Consultants, med forretningsadresse i Oslo.

Daglig leder i selskapet, Morten Balle, sier til E24 at han ikke har jobbet med saken selv, men bekrefter at søknaden er lagt inn på vegne av Statoil.

– Jeg kjenner ikke til den saken mer enn at jeg fikk en mail om den fra saksbehandleren i dag morges. I slike saker så har vi sterk sekretesse og all informasjon håndteres på need to know-basis, sier Balle i Protector.

Kommentarer

kommentarer