Omsetter for 40 milliarder
Selskapene sier de vil supplere hverandre. Til sammen har de en årlig omsetning på over 40 milliarder kroner.

– Selskapet vil være det første av sitt slag i Europa, sier TDC Groups konsernsjef Pernille Erenbjerg, som blir konsernsjef i den nye samlede virksomheten.

De to selskapene vil til sammen ha 3 millioner TV-abonnenter i Norden. Regner man med abonnementer på mobiltelefoni, bredbånd og strømmetjenester, har over 10 millioner husstander et produkt fra minst ett av selskapene.

Morten Aass, administrerende direktør i MTG Norge, sier de er overbevist om at sammenslåingen er det riktige steget å ta.

– Vi har utviklet selskapet vårt innenfor våre primærområder, og nå var det viktig å ta et skritt videre, sier Aass.

På spørsmål om hvordan forbrukerne kommer til å merke sammenslåingen, sier Aass at det forhåpentligvis blir et tilbud der de får alt de behøver fra én leverandør.

Må godkjennes
Målet er å kutte kostnader og styrke seg i konkurransen mot internasjonale aktører som Netflix og HBO. Selskapene lover å satse på produksjon av innovative TV-konsepter, og at innholdet skal deles med så mange som mulig.

De ansatte blir orientert om oppkjøpet torsdag ettermiddag. TDC Group har over 8000 ansatte i Danmark og Norge, mens MTG Nordics har rundt 1800 ansatte i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

TDC betaler 3,3 millioner kroner og 300 millioner aksjer til MTG som en del av avtalen.

Avtalen må godkjennes av konkurranse- og finansmyndighetene i de nordiske landene, og en avklaring er ventet til høsten.

– Dette er en utvikling vi har sett i andre markeder, og jeg mener det ikke er overraskende at det også skjer her i Norden. Dette blir en sterk nordisk aktør, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes til Kampanje.