Nyhetsartikkel

13 november 2017

GE nedjusterer markant etter svakt kvartal

Industrikæmpen General Electric må nedjustere efter et svagt tredje kvartal. Selskabet kan dog glæde sig over en øget ordreindgang på vindmøller, men måtte dog også se produktionen falde i kvartallet.

Industrikonglomeratet GE’s forretning lever ikke op til forventningerne, og selskabet sænker sin prognose for hele 2017 markant.

Det fortæller GE oven på tredje kvartal, der gav en indtjening på 0,29 dollar per aktie, hvor der ellers var ventet 0,50 dollar ifølge Bloomberg News.

Helårsprognosen sænkes med godt en tredjedel til mellem 1,05 og 1,10 dollar per aktie på bundlinjen – før var der spået mellem 1,60 og 1,70 dollar. Analytikerne regnede med 1,62 dollar på helårsbasis ifølge data fra Bloomberg.

GE fortæller desuden, at selskabet vil forenkle og fokusere sin portefølje af virksomheder over de næste tre år, hvor der skal sælges fra for mere end 20 mia. dollar. Aktien falder umiddelbart 2,6 pct. op til åbningen af den amerikanske aktiehandel.

Løftede ordreindgangen i vinddivision
Vindmølleforretningen hos GE Wind øgede sin ordreindgang på vindmøller i tredje kvartal i 2017, mens produktionen gik ned i antal. Der blev bogført ordrer på 693 vindmøller i kvartalet hos Vestas-konkurrenten, en vækst på 5 pct. i forhold til tredje kvartal af 2016. Til gengæld faldt antallet af afskibede vindmøller – dem, GE producerer og sender afsted til kunderne – med hele 23 pct. til 749.

GE oplyser dog ikke størrelsen af de bestilte eller producerede møller, så der kan være tale om møller med større kapacitet og dermed formentlig større salgspris. Omsætningen inden for vedvarende energi-området i GE faldt 6 pct. i kvartalet til 2,2 mia. dollar., når det gælder udstyr, mens serviceomsætningen voksede hele 22 pct. til 0,7 mia. dollar. Dermed var der en samlet omsætningsvækst på 5 pct. i divisionen til 2,905 mia. dollar. Overskuddet steg hele 27 pct. til 257 mio. dollar.

Kommentarer

kommentarer