Nyhetsartikkel

24 oktober 2017

3 skarpe om USA og den grønne energi

Den danske energi-, forsynings og klimaminister er draget vestpå for at vise, at grøn omstilling er en god forretning og åbne døre for dansk eksport af energiteknologi.

Vindmøller og fjernvarme er slagvarerne på energi-, forsynings og klimaminister Lars Chr. Lilleholts (V) fire dage lange fremstød i USA. Et USA, der ellers har truet med at forlade Paris-aftalen.

Blandt andet er ministeren vært for et stort arrangement om vindenergi i Kongressen, hvor vindenergi og danske erfaringer med jobskabelse i branchen skal promoveres.

”USA er en af verdens største udledere af drivhusgasser målt pr. indbygger. Så her kan danske erfaringer med grønne teknologier og løsninger virkelig gøre en forskel. Det er mit håb, at turen kan blive starten på nye samarbejder og mere eksport over Atlanten. Særligt på fjernvarme og vindenergi har Danmark nogle helt særlige kompetencer, som amerikanerne efterspørger”, siger Lars Chr. Lilleholt i en pressemeddelelse.

3 skarpe om dansk energieksport til USA

  • USA er Danmarks største marked for energiteknologi uden for EU – og det fjerdestørste i alt. I 2016 eksporterede vi for cirka 4,4 mia. kroner til amerikanerne.
  • USA er det marked i verden, hvor investeringerne i vedvarende energi vokser næsthurtigst, ifølge Det Internatonale Energiagentur IEAs ’Renewables Outlook’ fra oktober. USA ventes over de næste fem år at investere mere i vedvarende energi end Europa.
  • Især sol og landvind er i vækst i USA. Men også havvindmøllemarkedet er begyndt at spire, hvor DONG Energy/Ørsted blandt andre arbejder på projektet Bay State Wind ud for Massachusetts, der frem mod 2027 kan nå en størrelse på 1,6 GW. Det svarer til cirka 2,5 gange den senest vedtagne danske havmøllepark Kriegers Flak.

Se hvilke virksomheder, der er med i USA-delegationen hos Energi-, Forsynings og Klimaministeriet

Kommentarer

kommentarer