Nyhetsartikkel

18 oktober 2017

Hywind leverer strøm

Hywind leverer nå strøm til det skotske strømnettet.

I dag åpnes vindparken offisielt av Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon.

Vindparken på 30MW, der Statoil er operatør og Masdar partner, ligger 25 kilometer utenfor Peterhead i Aberdeenshire, Skottland, og skal levere strøm til om lag 20.000 hjem.

– Hywind kan brukes i havdyp på opp mot 800 meter. Dette åpner muligheter i områder som hittil ikke har vært tilgjengelig for havvind, sier Irene Rummelhoff, konserndirektør for forretningsområdet Nye energiløsninger i Statoil i en melding.

Hywind er verdens første flytende vindpark. Turbinene er satt sammen på Stord, og seilte av gårde mot Skottland i sommer.

– Erfaringene fra Hywind Scotland vil bane vei for nye globale markedsmuligheter for flytende havvindkraft. Gjennom myndighetens støtte til å utvikle Hywind Scotland-prosjektet er Storbritannia og Skottland nå i front innen utviklingen av denne spennende nye teknologien. Statoil ser fram mot å utforske nye framtidige muligheter innen flytende havvind, sier Rummelhoff.

Beslutningen om å bygge vindparken ble tatt for snart to år siden.

Statoil og partneren Masdar har utviklet Batwind, en batterilagringsløsning for havvindkraft med en kapasitet på 1MWh, som skal knyttes opp mot havvindparken.

Kommentarer

kommentarer