Nyhetsartikkel

26 september 2017

ABB kjøper GE-enhet for 20 milliarder

Sveitsiske ABB overtar Industrial Solutions-enheten til General Electrics. Prisen er 2,6 milliarder dollar (20,2 milliarder norske kroner).

– Sammen med GE Industrial Solutions styrker vi vår nummer to-possisjon innen elektrifisering globalt, og vi kommer tettere på et svært attraktivt Nord-Amerika-marked, sier ABBs konsernsjef Ulrich Spiesshofer i en pressemelding der kjøpet bekreftet, skriver E24.no.

– Signifikant verdi
Kjøpet ventes sluttført i første halvdel av 2018, og ABB regner med å kunne realisere kostnadskutt på 200 millioner dollar årlig i fem år som følge av oppkjøpet.

– Kombinert med langvarig strategisk leveringssamarbeid med GE skaper denne transaksjonen signifikant verdi for investorene, sier Spiesshofer .

Bloomberg meldte allerede på fredag at et oppkjøp trolig var på trappene.

Børsnedtur
De skriver at salget av GE-enhenten er en del av et forsøk på å stoppe børsnedturen som General Electric har vært utsatt for siden starten av 2017.

GE Industrial Solutions hadde inntekter på rundt 2,7 milliarder dollar i 2016 og en ebitdamargin på omtrent 8 prosent. Selskapet har rundt 13.500 ansatte.

 

 <p><b>KJØPER:</b> ABB, her ved hovedkvarteret i sveitsiske Baden, starter uken med storhandel.</p>
KJØPER: ABB, her ved hovedkvarteret i sveitsiske Baden, starter uken med storhandel. 

Kommentarer

kommentarer