Kreditorene vil nå ha to uker på seg til å vurdere forslaget.

Lars Sperre er konsernsjef I Norske Skog ASA
ØYNER HÅP: Konsernsjef Lars Sperre i Norske Skog tror det er mulig å få til en løsning for selskapets gjeldsproblemer.Foto: Norske Skog

Konsernsjef i Norske Skog, Lars Sperre, sa tidligere i dag til NTB at han håper forslaget blir godkjent.

– Samtidig går driften ved våre fabrikker for fullt, og jeg er glad for at vi fortsetter å levere kvalitetsprodukter til våre kunder gjennom den krevende rekapitaliseringsprosessen, sa Sperre ifølge NRK.

Turbulent tid for Norske Skog
Det har vært noen begivenhetsrike uker for både styre, aksjonærer, kreditorer og ansatte i det tradisjonsrike papirselskapet. Selskapet har slitt med høy gjeld i flere år og dette har gjort det vanskelig for ledelsen å modernisere selskapet. Men kreditorene har slitt med å bli enige seg imellom hvordan gjeldsproblemet skal løses.

Norske Skog, Skogn
LØNNSOMME: Norske Skogs fabrikk på Skogn i Trøndelag går sammen med de andre fabrikkene i pluss. Det er gjelden i morselskapet som er problemet.Foto: TARIQ ALISUBH / NRK LUFTFOTO

Under en ekstraordinær generalforsamling 24. august ble finansmannen Christen Sveaas valgt til ny styreleder i morselskapet Norske Skog ASA.

Sveaas startet umiddelbart jobben med å utarbeide en finansiell redningsplan for selskapet. Men før han og resten av styret kom så langt, varslet en gruppe pantsikrede kreditorer at de ville benytte seg av retten til å ta kontroll over pantet, altså fabrikkene. De varslet også at tidligere konsernsjef Sven Ombudstvedt ville bli satt inn som styreleder i datterselskapet Norske Skog AS.

Kreditorene har enn så lenge ikke formelt tiltrådt pantet. Fabrikkene er dermed fortsatt under morselskapets kontroll.