Nyhetsartikkel

31 august 2017

Skal spare 50 000 i strømutgifter

Etter rundt tre måneder med 220 solcellepaneler på taket til Ekspertbygget i Bø i Telemark kan driverne konstatere at det strømproduksjonen går etter planen.

Totalt i år har vi produsert 21 000 kilowattimer. Det er omtrent det samme som årsforbruket til et vanlig bolighus, sier forretningsutvikler og styreleder i Bø installasjon, Oddgeir Torekåsa, til Telemarksavisa.

Tidlig i juni fortalte TA om Bø installasjon som investerte en million kroner (inklusiv moms) for å få solcellepanel på skråtakene mot sør, øst og vest på Ekspertbygget i Bø sentrum. 350 kvadratmeter av taket er dekket med til sammen 220 paneler. Håpet til initiativtakerne var å produsere 60 000 kilowattimer i året – det er de på god vei til å klare, dersom vi ser på snittet.

– Potensialet er større
Tidlig i juni sto anlegget komplett. Den måneden ble det produsert 6500 kilowattimer, i juli ble det produsert 7200 kilowattimer, mens det hittil i august har blitt produsert 5500 kilowattimer. Også i mai måned gikk taksameteret, men det var ikke før i juni at de fikk full effekt.

– Vi har jo ikke hatt supervær denne sommeren, så potensialet er enda større enn dette. Det vi har sagt er jo at vi forventer mellom 50 000 og 60 000 kilowattimer, så 21 000 så langt er vel akkurat som forventet.

Kunder kan sjekke
Med dagens strømpriser vil det ta et sted mellom 13 og 15 år å betale ned millioninvesteringen. Per dags dato betyr det en årlig innsparing på 50 000 kroner i året for Bø installasjon.

– For kunder som synes det er spennende å følge med legger vi en link ut på hjemmesida vår, sier Torekåsa som selv kan følge utviklingen på taket time for time gjennom en app på sin telefon.

Bø installasjon er også Midt-Telemark energis første plusskunde – det vil si at de sender strøm tilbake i nettet – men venter fremdeles på den endelige avtalen før de får en avregning fra strømselskapet.

Kommentarer

kommentarer