Nyhetsartikkel

22 juni 2017

Avskjediget direktør overtrådte etiske regler i nettselskap

Bestyrelsen har efter endnu et ekstraordinært møde besluttet at flytte det kommende repræsentantskabsmøde en måned frem.

Bestyrelsen for at det danske forsyningsselskabet Ewii mistede tilliden til direktør, Knud Steen Larsen. Det var grunden til, at direktøren blev fyret for en uge siden. Det fortæller formand for bestyrelsen, Steen Dahlstrøm (S) til DR Trekanten.

Mistilliden skyldtes blandt andet at flere af Ewiis leverandører havde skudt penge i Knud Steen Larsens private investeringsselskab, Othania Invest.

«Det gjorde os sårbare overfor kritik og mistanke om inhabilitet og det er ødelæggende for en virksomhed af vores størrelse,» siger formand for bestyrelsen Steen Dahlstrøm (S), som også er borgmester i Middelfart. Bestyrelsen har fået lavet en juridisk redegørelse, som viste, at der ikke var gjort noget forkert.

«Men det handler ikke kun om jura. Det virksomhedsetiske skal også overholdes,» siger Steen Dahlstrøm til DR Trekanten.

Ewii hed tidligere TreFor og forsyner Trekantområdet med vand, varme og el, og en enig bestyrelse sendte i sidste uge Knud Steen Larsen ud i kulden efter en del skriverier i pressen om direktørens mulige dobbeltroller, hastigt stigende løn og sponsorrejser. Dengang ville bestyrelsen ikke give en begrundelse for fyringen, og det fik flere i repræsentantskabet til kræve en forklaring. Bestyrelsen mødtes ekstraordinært i går, og de flytter nu det ordinære repræsentantskabsmøde en måned frem, så medlemmerne skal mødes den 15. august.

Kommentarer

kommentarer