Nyhetsartikkel

08 mai 2017

DONG Energy indgår forlig om EPC-kontrakten for Hejre

Som meddelt 29. marts 2016 har DONG Energy og Bayerngas ophævet kontrakten med leverandørkonsortiet vedrørende projektering, indkøb og konstruktion (EPC) af Hejre-platformen. Der opstod efterfølgende en tvist i forbindelse med ophævelsen af kontrakten.

I dag har DONG Energy og leverandørkonsortiet bestående af Technip France SAS og Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering Co. Ltd (DSME) indgået en forligsaftale om tvisten, herunder voldgiftskrav knyttet til EPC-kontrakten.

I henhold til aftalen bærer leverandørkonsortiet det fulde ansvar for bortskaffelsen af Hejre-platformen, som vil blive skrottet af DSME. DONG Energy har fremadrettet ikke noget ansvar eller nogle forpligtelser for platformen.

Forliget vil have en positiv effekt på DONG Energy’s cashflow og reducere hensættelserne, der er foretaget for Hejre-projektet, med en positiv EBIT-effekt på DKK 0,9 milliarder inden for ophørende aktiviteter.

David Cook, Executive Vice President i DONG Energy, siger:
«Det er et godt resultat for vores forretning. Jeg er meget tilfreds med, at vi sammen med leverandørkonsortiet er nået frem til en løsning om tvisten og voldgiftskravene. Vi kan nu lægge sagen bag os og arbejde videre med fokus på at drive en sikker, succesfuld og bæredygtig olie- og gasforretning.»

Efter aftale med Hejres licenspartner, Bayerngas, har DONG Energy stået for ophævelsen af samarbejdet med leverandørkonsortiet på vegne af Hejre-licenspartnerne samt overtaget alle potentielle forpligtelser, rettigheder og fordele, der er udsprunget af kontrakten og ophævelsesprocessen.

Forliget påvirker ikke det igangværende arbejde, hvor DONG Energy og Bayerngas sammen vurderer alternative udviklingsmuligheder for Hejre-feltet.

Oplysningerne i denne meddelelse ændrer ikke DONG Energy’s tidligere udmeldte forventninger til regnskabsåret 2017, eftersom Oil & Gas i regnskabet er præsenteret som aktiver bestemt for salg og indregnes som ophørende aktiviteter.

Kommentarer

kommentarer