Nyhetsartikkel

22 februar 2017

ALTEN stöttar PiteEnergis digitalisering

PiteEnergi väljer IT- och teknikkonsulten ALTEN som samarbetspartner för att förbereda verksamheten för nya utmaningar och snabba förändringar i den digitala världen.

Ledningen av det kommunala bolaget har beslutat att nå nästa nivå inom informationsteknologi och tar ALTEN:s hjälp att främja PiteEnergi:s konkurrenskraftighet samt möjliggöra en tillförlitlig och effektiv energileverans.

– PiteEnergi föregår med gott exempel genom att leverera 100 % förnybar el och vi ser en stor ära i att de väljer oss som leverantör för IT-tjänster. Energibranschen är en viktig aktör i samhällets utveckling så det är stimulerande att få hjälpa PiteEnergi in i den digitala eran och på så sätt även lämna gott avtryck för miljön samt kommande generationer, säger Martin Segerström, Head of Operations Sweden på ALTEN.

Ramavtalet för leveransen av IT-tjänster till PiteEnergi kommer fortgå i tre år, med möjligheten till förlängning i två år. I Sverige har teknik- och IT-konsultbolaget ALTEN 1300 anställda och kontor på orterna Göteborg, Stockholm, Lund, Linköping, Västerås, Jönköping, Skellefteå, Örebro och Umeå.
I Sverige återfinns kunderna främst inom fordons-, telekom-, försvars-, energi- och verkstadsindustrin där ALTEN är verksamma genom hela produktutvecklingskedjan.

Kommentarer

kommentarer