Nyhetsartikkel

17 november 2016

Finsk og norsk vannkraft slår seg sammen

Det norske energiselskapet Bekk og Strøm og finske SV Vattenkraft går sammen om å eie og drive 15 norske vannkraftverk i et nytt felleseid selskap.

SV Vattenfall har allerede i flere år hatt eierskap i de tre kraftverkene Svartdalen, Imsland og Fosstveit. I det nye felleseide selskapet BoS Vattenkraft legger Bekk og Strøm inn sine tolv småkraftverk i Trøndelag. De til sammen 15 kraftverkene skal drives av Bekk og Strøms nystartede operatørselskap BoS Management.

– Bekk og Strøm og SV Vattenkraft har sammenfallende oppfatninger om hva fremtiden for norsk småkraftbransje angår, og vi ser fram til å videreutvikle vår tilstedeværelse i det norske markedet sammen med selskapet, sier administrerende direktør Akke Kuusela i SV Vattenkraft i en pressemelding.

Total årlig produksjon blir 90 gigawattimer, noe som tilsvarer det årlige forbruket for 4.500 husstander, melder NTB.

Kommentarer

kommentarer