Nyhetsartikkel

01 november 2016

Scatec Solar signerer avtale i Afrika

Scatec Solar og Norfund vil i dag signere en avtale (PPA – power purchase agreement) som sikrer salget av solenergi til statseide Electricidade de Mozambique (EDM) over 25 år, går det frem av en børsmelding.

Signeringen vil finne sted på en seremoni i Maputo, der Norges utenriksminister Børge Brende, Mozambiques mineral- og energiminister Letícia Klemens og EDMs styreleder og toppsjef Mateus Magala skal delta.

Anlegget på 40 MW vil ligge i nærheten av byen Mocuba i Zambézia-provinsen, og vil levere strøm til rundt 175.000 husholdninger.

Prosjektinvesteringene blir anslått til 80 millioner dollar.

Scatec Solar tar 52,5 prosent av prosjektet, KLP Norfund Investments 22,5 og EDM 25 prosent, mens verdensbankmedlem IFC (International Finance Corporation) og Emerging Africa Infrastructure Fund tar gjeldsfinansieringen.

Byggestart er planlagt til 1. kvartal 2017.

Hele meldingen her.

Kommentarer

kommentarer