Nyhetsartikkel

04 oktober 2016

Se fremtidens løsninger på Nordic Edge Expo

Nordic Edge Expo er Nordens viktigste møteplass for alle som jobber med nye løsninger som gjør byer, bedrifter og folks hjem smartere.

I 2015 gikk Lyse sammen med andre organisasjoner, kommuner og selskaper som ønsket å videreutvikle idéer for en smart by. Resultatet ble smartby-konferansen Nordic Edge Expo. I fjor samlet konferansen over 500 deltakere fra 14 land. Årets konferanse går av stabelen 6. og 7. oktober og blir enda større. I tillegg utvides arrangementet med en stor utstilling.

Legger til rette for en smartere region
Over 100 bedrifter skal vise frem sine smarte løsninger på utstillingen i Stavanger Forum. Som hovedsamarbeidspartner er Lyse klare med egen stand. Temaet er konsernets rolle som en tilrettelegger for nye teknologiske løsninger. Gjennom infrastruktur som fiber og strøm, og egne løsninger som Altibox og Smartly, er Lyse en av drivkreftene bak arbeidet med å gjøre regionen vår og folks hjem smartere.

– Samtidig som vi retter blikket mot fremtiden, skuer vi også tilbake og ser at Lyse faktisk har gjort regionen smartere i over 100 år, forteller Marianne Langeland, som er prosjektleder for Lyse sin stand på årets Nordic Edge Expo.

– Standen skal vise bredden i konsernet. Det skal vi gjøre gjennom blant annet en VR-løsning som gir besøkende innsikt over både hva vi tilbyr i dag, og tjenester som kan ligge litt lengre fremme i tid, sier Langeland.

Møteplass for fremtidens bedrifter
På programmet for årets Nordic Edge Expo finnes foredragsholdere fra både internasjonale teknologigiganter som Microsoft, IBM og Cisco, og nordiske oppstartsselskaper og innovasjonsmiljøer. Ledende smartbyer som London, Austin og Wien vil også være representert.

– Kombinasjonen av folk fra ulike miljøer er blant Nordic Edges største styrker. Blant annet vil utstillingen ha et dedikert område for oppstart og vekstselskaper. I motsatt ende av skalaen finner vi Microsoft Europa, som har som ambisjon å ta med over 30 partnerbedrifter til Stavanger, forteller Herbjørn Tjeltveit, som er daglig leder i Nordic Edge.

Smarte byer gir internasjonale muligheter
Innovasjon Norge peker på smartby-teknologi som ett av seks områder Norge bør satse på i fremtiden. Stavanger-regionen har flere forutsetninger for å lede an i denne utviklingen. Eksempelvis gjør utbyggingen av fiberbredbånd at regionen er godt rustet til å ivareta alle dingsene som man spår skal kobles på nett i Internet of Things. Som en av tre fyrtårnbyer er Stavanger med i EUs Horisont2020-prosjekt, Triangulum. Lyse er også involvert i EU-prosjektet INVADE. Regionen huser også Norwegian Smart Care Cluster (NSCC) og i innovasjon Norge sitt FRAM-program for Smart Cities er Lyse en av fem bedrifter fra Stavanger-regionen.

– Lyse er godt posisjonert for å møte fremtiden. Som hovedsamarbeidspartner for Nordic Edge krysser vi fingrene for at flest mulig tar turen til Stavanger Forum 6. og 7. oktober. Stavanger har en gylden mulighet til å ta posisjonen som Nordens smartbyhovedstad – og det er en spennende mulighet vi må benytte oss av, slår Marianne Langeland fast.

Les også Grethe Høiland, Konserndirektør Marked, sitt blogginnlegg om hvorfor Nordic Edge Expo er en forsmak på fremtiden.

Kommentarer

kommentarer