Nyhetsartikkel

27 september 2016

KS Bedrift mener energibransjen skal følge arbeidsmiljøloven

«Vi følger loven. Alle skal ha nødvendig hvile. Det er vi helt enig med EL og IT i», sier administrerende direktør i KS Bedrift Bjørg Ravlo Rydsaa.

Tariffavtalene mellom KS Bedrift og arbeidstakerorganisasjonene har hele tiden fulgt lovens hovedregel. KS Bedrift ser ingen grunn til å endre dette, så lenge ikke lokale forhold tilsier mer eller mindre avspasering, skriver KS Bedrift Energi på sine nettsider.

Å ha beredskapsvakt i et energiselskap er vesentlig mindre belastende i dag enn da arbeidsmiljøloven ble vedtatt tilbake i 1977 – og nivået for avspasering ble satt. Den teknologiske utviklingen med mobiltelefonens inntog har ført til at vakten ikke lenger må sitte hjemme ved fasttelefonen, men kan bevege seg i et stort område. Stortinget har tatt konsekvensen av at belastningen ved beredskapsvakt er noe annet i dag, og redusert antall avspaseringstimer.

I tillegg har store investeringer i energibransjen bidratt til færre feil og dermed mindre belastning enn tidligere.

«Det er store forskjeller på vaktordningene i bransjen. Dersom hovedregelen ikke oppleves riktig er det full anledning til å avtale noe annet lokalt eller bringe saken inn for Arbeidstilsynet» avslutter Ravlo Rydsaa.

Kommentarer

kommentarer