Nyhetsartikkel

08 januar 2018

Ekstremværet «Cora» er over: 150 uten strøm på Helgeland

Årets første ekstremvær traff Nordland med vindkast på opptil 54 meter i sekundet.

Vindstyrken i området vår på sitt sterkeste rundt klokken 14.30. Det blåste full storm fra nordvest, og brannvesenet meldte om vindkast på 40 meter i sekundet, skriver NRK.

Ifølge Helgeland Kraft ble det i ettermiddag meldt om flere høyspent- og lavspentfeil på Ytre og Sør-Helgeland. I en periode var mer enn 5200 abonnenter uten strøm. Ved siste oppdatering klokken 19.20 meldte Helgeland Kraft at 150 abonnenter rundt om fortsatt var strømløse.

Meteorologene observerte allerede klokken 10 i morges orkan ute på Helgelandsbankene, og politiet oppfordrer folk på utsatte steder på Sør-Helgeland om å holde seg innendørs.

Det kraftige lavtrykket kommer fra Island, og har i løpet av helga utvikla seg til å bli et stormsenter. Uværet har fått navnet «Cora».

Stormen raste lenge i Trøndelag, og ifølge meteorologene økte vinden i til nordvest sterk storm utsatte steder. På kysten kunne styrken komme opp i orkan, om enn noe kortvarig.

Ekstremværet «Cora» har svekket seg og går videre østover. Ekstremværet anses nå som over. På Sklinna Fyr ble det registrert orkan med 36,2 m/s og vindkast på 45 m/s, skriver YR.no

 

NVE avslutter beredskapen
Meteorologisk institutt har varslet at ekstremværet Cora er over. Selv om det fortsatt er en god del vind sør i Nordland, er vinden avtagende over hele det berørte området. Det er fortsatt noen hundre kunder uten strømforsyning, i all hovedsak sør i Nordland. NVE antar at totalt sett har mellom 8000-10000 strømkunder i Møre- og Romsdal, Trøndelag og Nordland mistet strømmen i forbindelse med Cora. NVE avslutter egen beredskap, skriver NVE i en pressemelding søndag kveld.

Kommentarer

kommentarer