Nyhetsartikkel

14 august 2017

Sammen med industrien for lavere vannkraftskatt

Både industrien og fagbevegelsen benyttet EnergiRike-konferansen i Haugesund onsdag til å etterlyse politiske grep for å endre beskatningen av vannkraft. I kjølvannet av dette, overleverte Energi Norge og Norsk Industri et felles opprop til næringsministeren.

Sammen med industrien for lavere vannkraftskatt

  1. Felles innspill om vannkraftskatt

    Energi Norge og Norsk Industri overleverte på EnergiRike-konferansen i Haugesund 8. august 2017 et felles innspill til næringsminister Monica Mæland: Legg bedre til rette for investeringer i norsk vannkraft.

Skatteregimet for vannkraften stod høyt på dagsordenen på dag to av energi- og industrikonferansen EnergiRike i Haugesund. På programmet stod debatt om industrimeldingen, men administrerende direktør Lier-Hansen slo tidlig an tonen da han fra talerstolen konkluderte at vannkraftens skatteregime ikke er bærekraftig.

Vannkraft skattlegges hardere enn noen annen næring i Norge!

Les hva Energi Norge mener

– Industrien er avhengig av at norsk vannkraftproduksjon opprettholdes og videreutvikles, men dagens skatteregime truer med å forvitre den viktige fellesressursen vannkraften er, sa han.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen uttrykte på sin side bekymring over manglende investeringer i industri- og energisektoren, og stilte seg bak ønsket om en gjennomgang av vannkraftbeskatningen.

Felles opprop

Energi Norges administrerende direktør Oluf Ulseth hadde også tatt turen til Haugesund, og formidlet sammen med Lier-Hansen et felles opprop til næringsminister Monica Mæland.

– Vannkraften representerer store muligheter for vekst og investeringer, og utgjør Norges største fortrinn i det grønne skiftet. Da er det et paradoks at fornybarnæringen skattlegges tyngre enn noen annen næring, understreket Ulseth i samtale med næringsministeren.

Mæland ville på sin side ikke røpe mye av de pågående budsjettprosessene, men forsikret om at budskapene fra Norsk Industri og Energi Norge var både mottatt og forstått. Det bekreftet også statssekretær i OED, Elnar Remi Holmen, i konferansens avslutningsinnlegg.

– Jeg har merket meg de veldig gode innspillene fra Energi Norge og Norsk Industri for å bedre rammevilkårene. Og ja, tiden er kanskje inne for å tilpasse rammebetingelsene for vannkraften, avsluttet Holmen uten ytterligere konkretiseringer.

Kommentarer

kommentarer