Nyhetsartikkel

02 juni 2017

Tocifret millioninvestering i dansk energi-rådgiver

Investeringsfonden Finance Zealand har netop skudt et tocifret millionbeløb i Dansk Energirådgivning.

Det skal sikre fremtidig vækst, forretningsudvikling, et stærkt netværk og kompetencer inden for virksomhedsdrift og forretningsudvikling.

– Vi har haft en ret kraftig vækst over de seneste år, og intet tyder på, den bliver mindre. Men vi er entreprenører og har brug for sparring og viden, der kan løfte os. Vi har derfor søgt en partner, der kan tilbyde kapital og samtidig har kompetencer til at tage os et niveau højere op. Det match har vi fundet med Finance Zealand, og dermed er vi både rustet og polstret til at tage større markedsandele, udtaler en af ejerne, Lars Waage, der startede Dansk Energirådgivning som enkeltmandsvirksomhed i 2007.

Samlet set er virksomhedens omsætning de seneste tre år gennemsnitligt vokset med 24% om året og bundlinjen er fulgt med. Samtidig stod virksomheden i 2016 for mere end 15% af de samlede indberettede energibesparelser i Danmark.

– Vi vil fortsat fremad med vores virksomhed. Vi har en sund kerneforretning, som vi hele tiden har bygget på. Nu skal vi op på næste niveau ved at udnytte potentialet med flere kunder på samme forretningsområde, så vi kan matche den efterspørgsel vi allerede oplever, udtaler Lars Waage.

Dansk Energirådgivnings administrerende direktør, Michael Kamstrup Søndergaard, fortæller at nogle af de første skridt i den nye forretningsplan er en styrkelse af de administrative processer og udvikling af organisationen. Desuden vil virksomheden inden længe etablere et kontor på Sjælland.

– Der er et uudnyttet potentiale for energibesparelser på Sjælland, og vi har længe ønsket at komme tættere på vores sjællandske kunder. Finance Zealand er en oplagt partner, både i forhold til at styrke vores vækst og udvikling, og i forhold til at etablere os i Østdanmark, og på sigt har vi også øje på vores potentiale i udlandet, fortæller den administrerende direktør.

Matchet er også perfekt den anden vej for investeringsfonden Finance Zealand, som operer på Sjælland ud fra et princip om to bundlinjer, én økonomisk til investorer, én anden i form af vækst til Sjælland.

Hos Finance Zealand er Joachim Vanggaard rigtig glad for det nye partnerskab.

– Dansk Energirådgivning har en unik position i dag som den største uvildige rådgiver. De er professionelle og har et fagligt niveau i topklasse, bl.a. med eget laboratorie og ti års erfaring, og deres ydelser tjener sig lynhurtigt hjem for kunderne. I kombination med et stærkt team, er det her altså en ekstremt stærk virksomhed, som vi forventer os rigtig meget af, fortæller Joachim Vanggaard.

Ejerkredsen bag Finance Zealand tæller Sparekassen Sjælland, Væksthus Sjælland, Business LF og en række private erhvervsfolk og investorer. Dansk Energirådgivning er fondens første investering.

Kommentarer

kommentarer