Nyhetsartikkel

03 april 2017

Jakter på Sørlandets smarteste energibruker

LOS Energy ber regionens smarteste energibrukere om å nominere seg selv til Sørlandets Energipris for 2017.

I fjor var det Asko Agder og Arendal kommune KF som ble hedret for smart strømsparing.

Dette er tredje år på rad at LOS Energy deler ut Sørlandets Energipris, for å løfte fram de gode eksemplene blant offentlige etater og private bedrifter.

– Både bedrifter og det offentlige går glipp av store summer som de kunne spart på effektive energitiltak, sier Anders Gaudestad, administrerende direktør i LOS AS. Han håper Sørlandets energipris kan inspirere flere bedrifter til å bruke strømmen smartere.

– Smart energibruk betyr å sette konkrete mål for virksomhetens energiforbruk og følge opp disse målene med jevne mellomrom. De smarteste bedriftene bruker både store og små tiltak for å kutte ned på unødvendig høye utgifter. De mest effektive eksemplene ser vi både hos de tidligere vinnerne og de nominerte til energiprisen. De bevisstgjør sine ansatte og tar i bruk digitalisering og automatisering, og frigjør dermed betydelige midler i budsjettet, sier Gaudestad.

Utfordrer tradisjonelt tankesett
LOS Energy vil hjelpe flere til å spare strøm. Derfor deler de ut hedersprisene for å skape oppmerksomhet rundt etater og bedrifter som satser på energiledelse og smart energibruk.

– Den norske mentaliteten, hvor strøm er både rent og billig, blir nå utfordret av økt press for å spare på budsjettene og bidra til en ren fremtid. Vi trenger flere som kan inspirere andre til mer smart bruk av energi og til å gå foran som gode eksempler, sier Gaudestad.

Han håper Sørlandets Energipris kan bidra til å dele mer av de gode erfaringene som allerede er gjort.

– Bedrifter må øke både kompetansen og engasjementet internt for å få det til, og initiativet må komme fra ledelsen, sier Gaudestad.

Positivt for miljø og økonomi
I fjor vant Asko Agder prisen i kategorien bedrift, mens Arendal kommune KF vant prisen i kategorien offentlig. For å bli nominert kreves et forbruk på over 300 000 kilowatt timer i året. I juryen sitter representanter fra energikonsulentene RejlersKlimapartnere AgderEyde-nettverket og LOS Energy.

– God energiledelse er positivt for både miljøet og økonomien. Nå håper jeg mange vil være med i konkurransen for å dele verdifulle erfaringer, sier jurymedlem Linda Rabbe Haugen, energirådgiver i Rejlers.

Fagjuryen ser etter kandidater som satser bevisst på smart energibruk og er pådrivere for innovativ energibruk gjennom automatisering, digitalisering og ny teknologi.

Prisen deles ut under LOS Energidag 31. mai. Fristen for å nominere kandidater er 30.april.

Kriterier for nominasjon og påmeldingslenke finner du her: losenergy.com/energipris.

Kommentarer

kommentarer