Nyhetsartikkel

03 april 2017

Energiboost til dansk økonomi i S-vækstforslag

Den danske økonomi og dermed vores velstand og velfærd afhænger af, at vi investerer i nye løsninger og produkter. Her er der gode takter i nyt vækstforslag fra Socialdemokratiet.

Flere nye produkter og løsninger giver flere job til danskerne, og det giver velstand og velfærd til Danmark. Derfor er det rigtigt set at give fradrag for virksomheders udgifter til forskning og udvikling, som Socialdemokratiet foreslår i et nyt vækstudspil.

– Det er vigtigt for Danmark at investere i nye løsninger, der jo alt andet lige gavner dansk konkurrenceevne, og her er der god fornuft i at give fradrag til forskning og udvikling for virksomhederne, siger Lars Aagaard, administrerende direktør i Dansk Energi og fortsætter:

– Vi er glade for, at der bredt i Folketinget er blik for energi som en førende dansk erhvervsstyrke, der beskæftiger 55.000 danskere og har en milliardeksport. Vi vil gerne bidrage til at skabe flere job og dermed øge indtægter til Danmark.

Den danske eksport af energiteknologi lå i 2015 på omtrent 70 mia. kroner, hvilket blandt andet er hjulpet af investeringer i forskning og udvikling. Socialdemokratiets forslag går på at give et fradrag på 130 procent for virksomheders investeringer i forskning og udvikling.

– Hvis vi skal øge eksporten kræver det netop, at vi har alle led i fødekæden på plads. Vi håber, at der også vil være bred politisk opmærksomhed om at øge de offentlige investeringer i forskning i energiteknologi, som regeringen også har udtrykt klare ambitioner om, siger Lars Aagaard.

I regeringsgrundlaget fremgår det, at VLAK-regeringen ønsker, ”at den danske energiforskning kontinuerligt er i den absolutte verdenselite. Regeringen vil derfor styrke den danske energiforskning.”

Relaterede links

Kommentarer

kommentarer