Nyhetsartikkel

10 mars 2017

Statkrafts tredje vindpark i Skottland satt i drift

(27) Roundcube Webmail :: Statkrafts tredje vindpark i Skottland satt i drift

Andershaw Wind Farm i South Lanarkshire i Skottland er satt i drift. Vindparken er Statkrafts tredje i Skottland, har 11 vindmøller og en samlet installert effekt på 36 MW. 

Den nye vindparken ligger ca. 50 km sør for Glasgow, sør i Skottland. Idriftsettelsen av Andershaw Wind Farm styrker Statkrafts posisjon i det britiske energimarkedet, og bidrar til å nå Skottlands ambisiøse mål om en renere energiforsyning.

11 vindturbiner av typen Vestas V117, hver på 3,3 MW, vil produsere ca. 110 GWh årlig. Det tilsvarer strømforbruket i om lag 23 000 britiske husstander.

Vindparken er den tredje Statkraft bygger og setter i drift i Skottland, etter byggingen av Baillie Wind Farm (52,5 MW) i 2013 og Berry Burn Wind Farm (66 MW) i 2014. Selskapet åpnet sin første vindpark i Storbritannia i 2009, da Alltwalis Wind Farm i Wales sto ferdig.

Til sammen har Statkraft 13 vindparker i drift i Norge, Sverige og Storbritannia.

Om Statkraft:

Statkraft er et ledende internasjonalt selskap innen vannkraft og Europas største leverandør av fornybar energi. Konsernet produserer vannkraft, vindkraft, gasskraft og fjernvarme, og er en global markedsaktør innen energihandel. Statkraft har 3800 ansatte i mer enn 20 land.

www.statkraft.no

Andershaw wind farm

Kommentarer

kommentarer