Etableringen reflekterer Aquilas oppfatning av at Norden blir stadig viktigere som region og for å møte den økte etterspørsel etter fornybar energi og investeringsmuligheter i sektoren, heter det i en pressemelding.
Småkraftinvestor åpner norgeskontor | Energiteknikk.net

Aquila Capital har de siste årene blitt en av de store aktørene innen norsk småkraft. Småkraftinvestor åpner norgeskontor | Energiteknikk.net

Aquila Capital eier blant annet Småkraft AS og Norsk Grønnkraft AS. Med oppkjøpet av disse, for henholdsvis ett og to år siden, overtok Aquila om lag åtti norske småkraftverk i drift og flere anlegg under bygging.

Joakim Johnsen skal lede kontoret, som åpnet i januar i år.

Johnsen blir investeringssjef i vannkraftteamet, og vil koordinere arbeidet med transaksjoner i fornybarsektoren. Han vil være kontaktperson for forretningspartnere og investorer i Norden.

Johnsen har mer enn 13 års erfaring med å utvikle fornybarprosjekter. Han har hatt flere ledende roller i Statkrafts internasjonale virksomhet, hvor han var ansvarlig for flere fusjoner og oppkjøp innen vann­kraft. Johnsen ledet blant annet Statkrafts virksomhet i Brasil fra 2012-2015.

– Joakim er en høyt ansett investeringsrådgiver og vil bidra til å styrke teamets faglige kompetanse. Hans bakgrunn og brede erfaring vil være uvurderlig når vi nå fortsetter å ekspandere i fornybar­sektoren i Norden. Dette er viktige markeder innen vindenergi og vannkraft, og vi vil fortsette å lete etter investeringsmuligheter her, sier Roman Rosslenbroich, administrerende direktør og grunnlegger av Aquila Capital i meldingen.

– Aquila Capital tar nå ny sats i den nordiske fornybarsektoren. Jeg gleder meg til å jobbe med teamet og lykkes sammen med dem, sier Joakim Johnsen.