Nyhetsartikkel

29 november 2016

Trump vill stoppa Vattenfalls havmøller

Donald Trump tycker att vindkraftverk är «oattraktiva, fula, högljudda och farliga».

Nu vädjar han till Ukip-ledaren Nigel Farage om hjälp med att stoppa Vattenfalls bygge – där Trump har en golfbana, skriver brittiska The Express.

I december förra året förlorade Donald Trump – sen i början av november valt till USA:s nye president – striden mot svenska Vattenfall. Trump har i flera år kämpat för att stoppa bygget av vindkraftverk i havet utanför Aberdeenshire i Skottland, för att det skulle förstöra utsikten för hans golfbana. Men den högsta domstolen i Skottland beslutade att avslå Trumps ansökan, «ett viktigt steg framåt», som Vattenfall kallade beslutet.

– Historien kommer att döma de inblandade, sa dock Donald Trump enligt nyhetsbyrån Reuters.

Och nu kommer en vändning i fallet. Trump har inte släppt tanken på att stoppa Vattenfalls vindkraftverk – nu vädjar han till Nigel Farage, ledare av EU-kritiska brittiska partiet Ukip, om hjälp i frågan, enligt Expressen

Kommentarer

kommentarer