Nyhetsartikkel

10 november 2016

Fornybar «Trumper» kull i Kina

Selv med usikkerhet i utfallet av det amerikanske presidentvalget la kinesiske myndighet frem sin femårsplan for energiforsyning frem til og med 2020, nå på mandag.

Kort sagt er det mer av det gode og mindre av det dårlige, i Kina. De forventer vanvittige 1 000 TWh økning i strømforbruket i perioden, opp til 7 000 TWh (i Norden bruker vi underkant 400 TWh/år). I dag er det 65 % av kraftproduksjonen som er basert på kullkraft. Denne er besluttet å redusere til 55 %.

Som erstatning skal de doble vindkraftproduksjonen til 210 GW. Økningen tilsvarer 2,5 ganger det som er av vindkraft i Tyskland! Solkraftproduksjonen skal firedobles. I sum så vil det sette en stopper for økningen i kullkonsumet i Kina, og kan på sikt gi bedre miljø og lavere kraftpriser globalt. For amerikanernes del har Trump uttalt at klimaavtalen skal skrotes, men det gjenstår å se hva den nye presidenten får til.

Last ned grafene fra dagens sending her.

Last ned grafene fra dagens sending her.

Kommentarer

kommentarer