Nyhetsartikkel

22 september 2016

Statnett følger opp HMS-arbeidet

Forrige uke møtte ledelsen i Statnett ledelsen fra de største leverandørselskapene for å følge opp HMS-arbeidet.

Dette møtet var det andre i rekken etter at konsernsjef Auke Lont kalte inn leverandørene i kjølvannet av de to tragiske dødsulykkene hos leverandører på Statnetts anlegg tidligere i år. På sist møte ble deltakerne enige om neste gang å inkludere en fra hvert selskap med arbeidsplass på anlegget. Leverandørene ble bedt om å komme med innspill til Statnetts arbeid med en handlingsplan for HMS.

-Det var veldig viktig å møte leverandørene igjen. Spesielt viktig var det at leverandørene denne gangen hadde med seg ansatte med praktisk erfaring, sier Auke Lont.

Det ble understreket fra alle på møtet at arbeidet med HMS kun kan lykkes når ambisjoner og målsettinger i styrerommene omgjøres til praktisk handling ute på den enkeltes arbeidsplass på anlegget. Overordnede prosedyrer og tydelige krav er viktig og nødvendig, men må følges opp med god og verdibasert kommunikasjon, enkle og tydelige beskrivelser og deling av både læringspunkter og de gode eksemplene.

-HMS-arbeidet er møysommelig og krever en god felles innsats, hvor avstand og misforståelser er vår største fiende, sier Lont.

Det var enighet blant deltakerne om å møtes igjen tidlig i 2017, da på en anleggsplass. Samarbeidet skal bringes videre og bidra til Statnetts HMS-handlingsplan.

-Dette arbeidet er begynnelsen på et langt og varig arbeid for å sikre at alle som er på arbeid for Statnett skal komme trygt hjem, både i dag og i framtiden. Da skal våre verdier og vår sikkerhetskultur sitte i ryggmargen hos alle, både i Statnett og selskaper vi jobber med, avslutter Auke Lont.

Auke Lont og Elisabeth Vike Vardheim fra Statnett sammen med Steffen Waal og Torbjørn Vadder fra ABB Norge, Lars Ove Husby og Stien Kjoshaug fra Siemens, Alen Premužak og Slaven Leko fra Dalekovod, Bjarne Brendstuen og Håvard A. Olsen fra Implenia Norge, Stefano Iorio og Fabio Frassini fra Rebaioli, Trond Viding Tvedt og Salve Ådneram fra Risa, Anne-Lise Aukner og Andreas Vogt fra Nexans Norway, Arild Borgersen og Andre Skjebstad fra Nettpartner, John Carroll og Damir Smrekar fra Valard Norway, Pietro Botti og Matteo Barbanente fra CI 200 og Fredrik Menander og Linus Hjerpe fra Eltel.

Foto: Statnett

Kommentarer

kommentarer