Nyhetsartikkel

26 august 2016

Fjernet finansieringen av kystnære vindmøller

Den danske regjeringen fjerner finansieringen av kystnære møller.
Selvom der kun er få dage til udløbet af budrunden for kystnære havmøller, som ifølge energiforliget vil kræve en finansiering på omkring syv mia. kr., har regeringen ikke sat så meget som en krone af til møllerne i sin nye økonomiske plan. Det skriver Børsen, som har fået kendskab til planen, der offentliggøres i begyndelsen af næste uge.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har tidligere har sagt, at han hverken bryder sig om eller har råd til de kystnære møller, men det gør et flertal i folketinget. Partierne i dette flertal må nu selv til at finde en finansiering af de møller, man er bundet til at lade opføre gennem energiforliget.

«Det er en komplet useriøs finansiering. Det er et klokkeklart brud på energiforliget. Det er et brud på årtiers tradition for brede forlig på dette område. Regeringen bryster sig af at være erhvervslivets regering, men dette er en systematisk nedbrydning af en dansk styrkeposition. Det lægger også gift for efterårets forhandlinger. For hvem ønsker at indgå i forhandlinger med en regering, der bryder forlig,» siger finansordfører Martin Lidegaard (R) ifølge avisen.

Hos Vattenfall glæder man sig over, at udbuddet i det mindste ikke er blevet stoppet. Selskabets danske direktør, Ole Bigum Rasmussen, mener, at prisen på de kystnære møller vil lande på et langt lavere beløb end det, regeringen hidtil har kalkuleret med.

Kommentarer

kommentarer