Nyhetsartikkel

15 august 2016

Ensartet gravepolitik skal fremme bedre bredbånd i Nordjylland

11 kommuner og en hel region med én og samme politik.

 

Det er det seneste resultat af initiativet Bedre Bredbånd i Nordjylland, hvor de nordjyske kommuner og Region Nordjylland gennem erhvervssamarbejdet Business Region North Denmark (BRN) netop har vedtaget fælles politikker for blandt andet nedlægning af bredbåndskabler.

Den fælles gravepolitik – som er en del af initiativet – er resultatet af et tæt samarbejde mellem de nordjyske kommuner og Region Nordjylland samt en konstruktiv dialog med blandt andet Dansk Energi. Med initiativet er det både hensigten at bygge bro over kommunegrænserne og sænke de administrative barrierer for de private aktører som udruller bedre bredbånd i regionen.

Der er aftalt servicemål for den kommunale behandlingstid for gravetilladelser ved nedlægning af bredbåndskabler. Og det er aftalt, at der ikke stilles krav om bestemte mastetyper ved opstilling af nye mobilmaster.

– De fælles retningslinjer er et rigtig godt eksempel på, at samarbejde og dialog mellem regionen, kommunerne og bredbåndsbranchen er vejen frem, og vi har alle en gensidig interesse i at få gjort det lettere og mere attraktivt at etablere den grundlæggende digitale infrastruktur. Ved at fjerne barrierer og gøre det nemmere og billigere at sætte spaden i jorden og grave bredbåndskabler ned, så kan det bidrage til at gøre det mere attraktivt at investere i digital infrastruktur i Nordjylland, siger Christian Berg, chefkonsulent i energiselskabernes brancheforening, Dansk Energi.

Læs hele nyheden om den nordjyske gravepolitik

 

 

FOTO: Old Town via photopin (license)

Kommentarer

kommentarer