Nyhetsartikkel

27 mai 2019

Statkraft inngår 10-årig industrikraftavtale med Borregaard

Statkraft og Borregaard har inngått en ny langsiktig industrikraftavtale for perioden 2020 til 2029. Leveransen er totalt på i overkant av 1,75 TWh, med årlige leveranser på omlag 175 GWh.

Kontrakten vil bidra til forsyning av kraft til Borregaards bioraffineringsanlegg i Sarpsborg.

– Borregaard er et innovativt og fremtidsrettet selskap med et betydelig forbruk av kraft. Borregaard har lenge vært en viktig kunde for Statkraft, men dette er den første større industrikontrakten vi gjør med dem. Det er gledelig å inngå nok en kontrakt med industrien som bekrefter at Statkraft tilbyr konkurransedyktige vilkår og fortsatt er en foretrukket leverandør av kraft til norsk industri, sier Hallvard Granheim, konserndirektør for Markets and IT i Statkraft.

– Vi er meget fornøyd med å fornye vårt samarbeid med Statkraft. Denne avtalen er et viktig element i vårt langsiktige arbeid for forutsigbare og stabile priser på fornybar kraft til vårt bioraffineri i Sarpsborg, sier administrerende direktør Per A. Sørlie.

Om Statkraft
Statkraft er et ledende internasjonalt selskap innen vannkraft og Europas største leverandør av fornybar energi. Konsernet produserer vannkraft, vindkraft, solkraft og gasskraft og leverer fjernvarme. Statkraft er en global markedsaktør innen energihandel og har 3600 ansatte i 16 land.

Om Borregaard
Borregaard har verdens mest avanserte bioraffineri. Ved bruk av naturlige, bærekraftige råmaterialer produserer selskapet avanserte og miljøvennlige biokjemikalier og biomaterialer som kan erstatte oljebaserte produkter. Borregaard er notert ved Oslo Børs og hadde i 2018 en omsetning på 4,785 milliarder NOK. Selskapet har 1100 ansatte fordelt på fabrikker og salgskontorer i 16 land i Europa, Amerika, Asia og Afrika. 

Kommentarer

kommentarer