Nyhetsartikkel

09 mai 2019

Statkraft fikk et driftsoverskudd på 4,8 milliarder etter skatt i første kvartal 2019

Statkraft oppnådde et underliggende driftsresultat på 6430 millioner kroner i første kvartal. Dette var en økning på 469 millioner kroner fra tilsvarende periode i fjor.  Økningen skyldes hovedsakelig større bidrag fra markedsaktiviteter og vindkraft.

 Av Informasjonsavdelinga, Statkraft

Gjennomsnittlig nordisk systempris i kvartalet var 46,8 EUR/MWh, en økning på 21 prosent sammenlignet med første kvartal i 2018. Statkrafts totale kraftproduksjon var 16,1 TWh, en nedgang på 4,9 TWh fra det rekordhøye nivået i samme kvartal i fjor. 

Resultat etter skatt var 4752 millioner kroner. Dette var en nedgang på 5,5 milliarder kroner sammenlignet med første kvartal i 2018, som inneholdt salgsgevinster på nær 6,8 milliarder kroner. 

Kontantstrøm fra drift var 3891 millioner kroner i kvartalet. 

– Vi er veldig fornøyde med det solide kvartalsresultatet som gjenspeiler god drift og et betydelig bidrag fra norske og internasjonale markedsaktiviteter, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.   

Statkraft kombinerer fleksibel vannkraftproduksjon med ikke-fleksibel vind- og solkraft for å levere pålitelig fornybar energi til kunder. Vedlikehold og oppgradering av eksisterende vannkraftverk i Norden vil fortsatt være prioritert. 

I april besluttet Statkraft å bygge vannkraftverket Vesle Kjela. Kraftverket vil bli en del av en eksisterende regulering i Telemark. Vesle Kjela vil få en installert effekt på 8.5 MW og årlig kraftproduksjon vil øke med om lag 40 GWh.        

Elektrifisering av transportsektoren vil påvirke det europeiske kraftmarkedet i betydelig grad. Dette er bakgrunnen for at Statkraft har kjøpt 61 prosent av det tyske el-bil ladeselskapet eeMobility.

 

 

Kommentarer

kommentarer