Nyhetsartikkel

25 januar 2019

Oluf Ulseth til statsministerens kontor

Kjell-Børge Freiberg gir fra seg to statssekretærer. Ingvil Smines Tybring-Gjedde blir ny samfunnssikkerhetsminister og tar med seg Toril Charlotte Ulleberg Reynolds. Samtidig blir tidligere Energi Norge-sjef Oluf Ulseth statssekretær for statsminister Erna Solberg.

Oluf Ulseth blir Ernas statssekretær
Tidligere Energi Norge-sjef Oluf Ulseth blir statssekretær for statsminister Erna Solberg. Ulseth har vært i politikken tidligere. Han var først politisk rådgiver i Høyres stortingsgruppe fra 1992 til 1995. I 2001 ble han statssekretær i Næringsdepartementet, og deretter i Olje- og energidepartementet i ett år fra 2004. Han var deretter Europa-direktør i Statkraft, før han begynte som leder av Energi Norge i 2011.

Rikard Gaarder Knutsen (Frp) bytter beite og går fra Landbruksdepartementet til statssekretær i Olje- og energidepartementet.

I går presenterte statsminister Erna Solberg sin nye regjering. Den utvides slik at det nå blir totalt 22 statsråder.

Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg fortsetter som olje- og energiminister, men i hans departement gjøres det bytte av statssekretærer.

NoneRikard Gaarder Knutsen (Frp) bytter beite og går fra Landbruksdepartementet til statssekretær i Olje- og energidepartementet.    

Statssekretær Toril Charlotte Ulleberg Reynolds går fra Olje- og energidepartementet og blir med Ingvil Smines Tybring-Gjedde til Justis- og beredskapsdepartementet. Ingvil Smines Tybring-Gjedde blir ny samfunnssikkerhetsminister.

Statssekretær Rikard Gaarder Knutsen (Frp) slutter i Landbruks- og matdepartementet og blir i stedet statssekretær for Kjell-Børge Freiberg (Frp) i Olje- og energidepartementet.

Det betyr at Olje- og energidepartementet ender opp med bare én statssekretær, istedenfor to. Til sammenligning har statsministeren hele åtte statssekretærer mens finansminister Siv Jensen har seks statssekretærer.

Kommentarer

kommentarer