Nyhetsartikkel

12 juni 2018

Sverige siger nej til høje vindmøller

Et afslag på at bygge højere vindmøller kan blive dødsstødet for to af Statkrafts projekter.

To vindmølleprojekter bliver sat på pause og måske helt droppet i Sverige, fordi lokale myndigheder har afvist ansøgninger om at opføre op til 220 meter høje møller. Det skriver Reuters. Det er Statkraft, der har udviklet projekterne i områderne Ogonfagnaden og Bodhogarna.

Der er tale om en ny vindmøllepark på 200 MW og en opgraderingsprojekt, hvor gamle møller med en samlet installeret kapacitet på 99 MW skulle skiftes ud med nye, højere vindmøller.

En talsmand fra Statkraft oplyser til Reuters, at «de to projekter, som har fået afvist ansøgningen om at øge tiphøjden, vil sandsynligvis ikke blive til noget, medmindre afgørelsen ændres.» Ansøgningen gik på, at møllernes makshøjde skulle ændres fra 172 meter til 220.

Kommentarer

kommentarer