Nyhetsartikkel

08 juni 2018

Endelig håp om regn!

Supersommeren i Sør-Norge er på hell for denne gang. Fra søndag kan det bli regnbyger. Men først neste helg ser det ut til å komme et skikkelig regnskyll.

– Det ser ikke ut til å skje før tidligst neste helg. Er vi heldige, får vi da inn et lavtrykk fra vest som kan gi jevn nedbør på Vestlandet og til dels også på Østlandet, sier vakthavnede meteorolog Ragnhild Nordhagen ved Meteorologisk institutt i Tromsø.

Både bønder og brannvesen ønsker seg regn etter det som nærmer seg en måneds sammenhengende knallvær i sør.

 

Slik blir det en god stund fremover også.

– Finværet ser ut til å fortsette i helgen, men høytrykkene vil svekkes og fra søndag blir det mer ustabil luft og vi vil få ettermiddagsbyger mange steder i Sør-Norge, sier Nordhagen.

Så mye nedbør kommer det totalt i Sør-Norge neste uke:

Nedbør i Norge neste uke

Fuktige luftmasser kommer inn fra sørvest og gir litt regn over Rogaland og nordover mot fjellområdene mandag, men fra tirsdag ser det ut til å bli tørt og varmt igjen.

– Lokalt vil det kunne komme en del regn i ettermiddagsbygene tidlig i uken. Det vil ikke være nok til å avblåse skogbrannfaren. Vi trenger jevn nedbør over tid for at den skal reduseres betraktelig, sier Nordhagen.

Først neste helg ser det altså ut til å kunne bli et skikkelig lavtrykksvær med skikkelig regn. Men prognosene er fortsatt usikre.

Snø på terrassen i Nord-Norge
Konstrasten til Nord-Norge er stor. På Fauske, i Tromsø og mange andre steder våknet folk til snø på terrassen torsdag, og spesielt i Troms og Finnmark minner været mer om sur og kald senvinter enn tidlig sommer.

– Er det noe håp om bedring for Nord-Norge snart?

– Ikke med det første. Det kan nok bli snø på morgenkvisten i morgen også. Inn mot helgen kan temperaturen stige opp mot ti grader, kanskje femten sør på Helgeland. Den temperaturen vil trolig holde seg, men været blir ustabilt også i neste uke, sier Nordhagen.

Temperaturutsikter for Nord-Norge

Håp om varmere vær neste helg
Også her er det neste helg som er det mulige lyspunktet. Da kan temperaturene øke opp mot femten grader , dog uten at været blir så mye bedre.

Lengst nord, på Svalbard, blir det derimot ganske så fint. Temperaturen holder seg på to til fire plussgrader og stort sett pent vær.

Kilde YR

Kommentarer

kommentarer