Nyhetsartikkel

25 mai 2018

Ørsted satser på energistyring

Det danske energiselskab har sat gang i en ny satsning med totalløsninger for virksomheder. Ørsted har netop underskrevet sin første kontrakt.
Ørsted har udvidet sin forretning med en ny strategisk satsning kaldet Energy as a service. Her vil selskabet levere totalløsninger for styring af virksomheders energiforbrug. Det skriver Børsen. «At hjælpe virksomheder med deres energihåndtering vil være en del af fremtidens forretning,» siger Morten Buchgreitz, koncerndirektør for distribution i Ørsted, til avisen. Udfordringen har hidtil været, at når prisen på strøm falder, når der er meget vedvarende energi i systemet, mens den omvendt stiger, når der er lidt. Tanken bag servicen er at imødekomme dette. For ved at håndtere virksomheders forbrug kan Ørsted bedre balancere udbud og efterspørgsel og på den måde både effektivisere driften, men også tilpasse energiforbruget. Ørsted har underskrevet sin første kontrakt, der er med den engelske kostskole Milton Abbey og strækker sig over de næste 18 år. Den nye service, der lokker med et løfte om en besparelse, bliver solgt i Tyskland, England, Danmark og Sverige, og til Børsen oplyser Egetæpper, at de har underskrevet en hensigtserklæring om at tilslutte sig Ørsteds løsning. I en pressemeddelelse oplyser Ørsted, at aftalen med kostskolen Milton Abbey blandt andet omfatter, at det danske energiselskab nu overtager al styring og vedligeholdelse af skolens varmeanlæg, herunder tre biomassekedler, optimere varmeanlæggets ydeevne med 35 pct., håndtere indkøb af biomassepiller, løbende undersøge fremtidige muligheder for yderligere energibesparelser og -produktion på skolen. «For travle, succesrige virksomheder som Milton Abbey kan det ofte virke som om, at der ikke er timer nok i døgnet til at få kontrol over energiforbruget og ydeevnen. Ved at tage rollen som Energy as a Service-leverandør får vi mulighed for at bruge vores store ekspertise til at optimere dette, så skolen kan koncentrere sig om sin kerneydelse,» udtaler Jeff Whittingham, der er Managing Director for Ørsted UK Sales, i pressemeddelelsen og fortsætter: «Et tæt samarbejde med virksomheder og organisationer på den her måde kan hjælpe os alle med at få en bedre og grønnere energifremtid.»

Kommentarer

kommentarer