Nyhetsartikkel

20 april 2018

Total kjøper fransk energiselskap for 10 milliarder kr.

Franske Total fortsætter bølgen af opkøb og har denne gang set sig lun på Direct Energie, der blandt andet distribuerer naturgas.
Den franske oliekoncern Total har købt en kontrollerende aktiepost i den franske energikoncern Direct Energie, der blandt andet distribuerer naturgas. Total betaler 1,4 mia. euro – eller 10,4 mia. kr. – for omkring 74,3 pct. af aktierne i Direct Energie. Det er en betaling på 42 euro per aktie, hvilket giver aktionærerne en præmie på 30 pct., og bestyrelsen i selskabet bakker op om handlen. Prisen svarer til 12,5 gange Direct Energis forventede driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, i 2018. Med handlen fortsætter Total rækken af opkøb. Tidligere i år købte koncernen Maersk Oil til en pris på 7,45 mia. dollar. En del af betalingen er, at Mærsk har fået en aktiepost på 3,76 pct. i Total

Kommentarer

kommentarer