Nyhetsartikkel

13 april 2018

Kraftbransjen skjelte ut ACER-motstandere som løgnere – får tilslutning fra Søviknes

– ACER-motstandere var kunnskapsløse demagoger, sa styreleder Eimund Nygaard i Energi Norge i Brussel. – Usannheter og konspirasjonsteorier, fulgte Terje Søviknes opp.

ACER-motstanderne ble skjelt ut som løgnere og demagoger da kraftbransjens organisasjon Energi Norge torsdag innledet sin årlige vinterkonferanse, denne gangen i EU-hovedstaden Brussel, skriver ABC Nyheter.

– Hjemme var det en svært opphetet debatt om ACER og tilslutningen til EUs vinterpakke, der kunnskapen var omvendt proporsjonal med temperaturen, sa organisasjonens styreleder Eimund Nygaard til en sal full av kraftdirektører og -styremedlemmer, politikere og andre interesserte.

– Det er enerverende
– Både Brexit-debatten i Storbritannia og vår debatt om ACER preges av hårreisende kunnskapsløshet. Og av total mangel på troverdige alternativer. Det var skuffende at ACER-debatten ble en EU-debatt, og at jeg ble tatt på senga, la han til.

– Det er enerverende at personer som er så langt unna klarer å forvirre og gjøre så mange bekymra uten grunn, bare for å tjene egne interesser og ideologiske standpunkter, sier Eimund Nygaard, som til daglig er leder i Lyse-konsernet.

– Vi får ny sjanse når EUs fjerde energipakke skal selges inn, bemerket Nygaard om det neste, omfattende EU-lovverket som er på vei til Norge gjennom EØS-avtalen.

– Ingen grunn til frykt for ACER?

– Mange har kommet med en rekke usannheter i ACER-debatten. Sunn skepsis er helt greit. Dessverre gikk debatten denne gangen i retning konspirasjonsteorier. Mye ble sauset sammen i debatten om det som er et gode, sa olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) fra talerstolen.

Søviknes konstaterte at ACER-debatten var heftig.

– Men det er ingenting i den debatten som gir grunnlag for frykt. Vi kan ikke stoppe opp. EØS-avtalen og den muligheten den gir oss til å få adgang til et marked og samarbeid om energi, den må vi ta, sa Søviknes.

Les også Nationen:

Søviknes om Acer: – En ganske uvirkelig debatt

Kommentarer

kommentarer