Nyhetsartikkel

09 april 2018

Statkraft inngår 18-årig industrikraftavtale med Hydro

Statkraft og Hydro Energi har inngått en ny langsiktig industrikraftavtale for perioden 2021 til 2038. Leveransen er totalt på 15,5 TWh, med årlige leveranser på 0,75 TWh fra 2021 til 2030 og 1 TWh fra 2031 til 2038.

Kontrakten vil bidra til forsyning av kraft til Hydros aluminiumverk i Norge i årene etter 2020, når dagens langsiktige kraftkontrakt med Statkraft løper ut. Hydro Energi AS er et heleid datterselskap av aluminiumsselskapet Norsk Hydro ASA.

– Vi er svært fornøyde med å forlenge vårt omfattende og langvarige samarbeid med Hydro Energi. Den kraftkrevende industrien i Norge er vår viktigste kunde. Det gleder meg at Statkraft kan tilby konkurransedyktige kontrakter og fortsatt være en foretrukket partner for industrien, sier Hallvard Granheim, konserndirektør for Markedsoperasjoner & IT i Statkraft. 

– Vi har et godt og langvarig forhold til Statkraft, og jeg er glad for at vi har vært i stand til å sikre ytterligere langsiktig fornybar kraft til vår norske aluminiumsportefølje på konkurransedyktige vilkår, sier konserndirektør og leder for Energi og Forretningsutvikling i Hydro, Arvid Moss.

Om Statkraft

Statkraft er et ledende internasjonalt selskap innen vannkraft og Europas største leverandør av fornybar energi. Konsernet produserer vannkraft, vindkraft, solkraft og gasskraft og leverer fjernvarme. Statkraft er en global markedsaktør innen energihandel og har 3600 ansatte i 16 land.

Kommentarer

kommentarer