Nyhetsartikkel

22 mars 2018

Stor ordrenedgang for Gamesa

Den spanske Vestas-konkurrent Gamesa mærker nu nedgangen på det trængte vindmøllemarked.

Nedgangen på det amerikanske vindmøllemarked har sat sig i ordrebogen hos den spanske vindmølleproducent Gamesa. Det skriver Ritzau Finans.

I første kvartal af 2013 er der blot tikket ordrer på 228 MW hos Vestas-konkurrenten, mens tallet var 687 MW i samme periode sidste år, et fald på 67 pct.

«Faldet i ordreindløbet skyldes faldet i det amerikanske marked, som bidrog med 50 pct. af mindreindløbet mellem januar og marts 2012. Faldet kom som et resultat af den sene forlængelse af skatterabatterne (som først blev forlænget ved årsskiftet, red) til vedvarende energi og ventes bedret støt i de kommende måneder,» skriver Gamesa ifølge Ritzau Finans i sit regnskab for første kvartal, der blev offentliggjort mandag aften.

 

 

Ikke kun nedtur i USA
Hvis faldet af amerikanske ordrer fratrækkes det samlede ordreregnskab for årets førstekvartal, er faldet i ordretallet 32 pct. på årsbasis. Dermed kan nedgangen ikke kun tilskrives det amerikanske marked.

 

April måned har dog været god for Gamesa. Selskabet meddeler, at der løb ordrer ind i årets fjerde måned på 278 MW og dermed er 74 pct. af salgsprognosen for hele året dækket på nuværende tidspunkt.

Omsætningen i første kvartal faldt med 12 pct. til 491 mio. euro i forhold til samme periode sidste år. Trods faldet har Gamesa formået at vende et underskud på 21 mio. euro til et overskud på 7 mio. euro.

Det spanske selskab meddeler, at forventningerne til hele året fastholdes. Det indebærer et volumensalg af 1800-2000 megawatt og en EBIT-margin på 3-5 pct.

Kommentarer

kommentarer