Nyhetsartikkel

20 februar 2018

Nå kommer utskiftingene av oljefyrene

Mellom 30.000-40.000 må fjerne oljefyren innen 2020. Nå opplever rørleggere opplever solid trøkk fra husstander som skal skifte oppvarming.

Med ny støtteordning fra ENOVA, øker pågangen av nordmenn som nå skifter fra oljefyr til andre varmekilder, noe som blant annet gjør at pågangen hos rørleggerne øker kraftig, skriver Bodøposten.no. ENOVA lanserte i oktober 2017 en støtteordning for utskiftning av oljefyr.

Om to år blir denne typen oppvarming ulovlig, men frem til dette vil man kunne motta støtte. I 2018 kan man motta dobbel støtte for fjerning av oljefyren, i 2019 minsker denne støtten til halvparten, og fra og med 2020 mottar man ingen støtte. 

Tallene for antall husstander med oljefyr er svært vanskelige å finne, men det anslås at det i dag er mellom 30.000-40.000 husstander med oljefyr i Norge

– Siden ordningen ble innført i fjor høst, har vi opplevd et solid trøkk av henvendelser. Mange av dem som kontakter oss er ute etter kunnskap om alternative løsninger. Flere som skal bytte ut oljefyren, velger miljøvennlige alternativ som varmepumpe eller vannbåren varme. Dette er langsiktige løsninger som mange ser er smarte investeringer, sier rørlegger og fagansvarlig i Comfort, Conrad Ekholt.

Fremtidig oppvarming nesten kostnadsfritt
Ekholt opplyser at mange nok kan ende opp med å velge oppvarmning med strøm fordi det tilsynelatende ser ut som det rimeligste alternativet på grunn av den relativt lave installasjonskostnaden. De fleste tar da ikke høyde for at kostnadene i fremtiden vil avhenge av strømprisene

– Dersom man velger vannbåren varme som primær varmekilde vil kostnadene i ettertid være betydelig lavere enn om man for eksempel benytter seg av strøm som oppvarmingskilde, sier Conrad.

Vannbåren varme kan vaære nesten kostnadsfritt, men bare om du har tilgang til ved.

– Dersom man har god tilgang på ved kan man varme opp vann til vannbåren varme med en rentbrennende ovn. Mange vil faktisk få fremtidig oppvarming nesten kostnadsfritt, og i tillegg er det miljøvennlig, forteller Ekholt.

Kommentarer

kommentarer