Nyhetsartikkel

23 januar 2018

Aksjonsdag for råderett over vannkraften

Strømprisene dobles hvis Norge blir del av EUs energiunion, mener Nei til EU.

Ikke gi bort råderetten over vannkrafta vår!
La oss beholde makten over energipolitikken vår, oppfordrer Nei til EU.

Den reine og billige vannkrafta er grunnlaget for det moderne Norge. I over hundre år har streng nasjonal styring og kontroll skapt et industrieventyr som har gitt oss velferd og et teknologisk forsprang på flere felt. Det er fordi våre forfedre har sloss for denne råderetten.

Dette norske eventyret kan gå mot en tragisk slutt. Utrolig, men sant: Stortingsflertallet kan om noen uker komme til å forpakte bort vår nasjonale styringsrett til EUs energibyrå (ACER). Regjeringa har lagt fram sin anbefaling, Stortinget avgjør spørsmålet allerede i mars!

  • Film: Manifest har laget filmen EUs energiunion og kampen om kraften for Nei til EU. Teksten fortsetter under videoen.

Både forslaget om behandlingsmåten det legges opp til, er fullstendig uakseptabelt. Vi krever at folket, gjennom norske myndigheter, skal ha uinnskrenket styringsrett over våre fantastiske naturressurser.

Dette er den største og viktigste grunnen til å si NEI til at vi blir underlagt EUs energibyrå og energiunion. Er du også opptatt av strømpris, kraftkrevende industri eller miljø, finner du enda flere argumenter i artiklene nedenfor:

Gjør en innsats for å stoppe energiunionen!

Les mer:

Kommentarer

kommentarer