Nyhetsartikkel

09 januar 2018

NGF Nature Energy nødt til at sælge

Fynboerne mangler 2,5 milliarder til nye biogaanlæg.

Det fynske energiselskab NGF Nature Gas er ifølge finans.dk snublende tæt på at blive solgt til den britiske kapitalfond Pioneer Point Partners – og hvis det sker, er det af hensyn til de fynske skatteydere, skriver fyens.dk.

De otte fynske kommuner, der ejer naturgas-selskabet, har ambitioner om at udvide med op til 10 nye biogasanlæg. Det vil kræve investeringer på omkring 2,5 milliarder kroner, og kommunerne vil ikke lade skatteyderne betale.

– Det har i flere år ligget i kortene, at der skal tilføres mere kapital til selskabet for at realisere væksten. Det er den proces, vi er midt i nu, siger Ole Hvelplund, direktør i Nature Energy, til fyens.dk.

Politikerne i de otte ejer-kommuner er i gang med at tage stilling til et købstilbud fra Pioneer Point Partners.

 

Skulle det komme til et salg, vil det udelukkende være biogasdelen og de kommercielle dele af selskabet, der skifter ejer. Infrastrukturen – altså gasnettet – skal ikke sælges. Nettet bliver ifølge en tidligere aftale overtaget af statens Energinet.

Kommentarer

kommentarer