Nyhetsartikkel

21 november 2017

COP23 kalder på mere made in Denmark

Endnu et klimatopmøde bekræfter den verdensomspændende kurs mod mere grøn energi og udfasning af fossile brændsler. Det er gode nyheder for dansk eksport, så længe vi kan være med i det forreste felt på grøn forskning, mener Dansk Energi, der har deltaget på klimatopmødet i Bonn siste uke.

Danmark er en førende leverandør af de løsninger, som hele verden efterspørger for at kunne gå fra fossil til grøn energi. Men nu skal momentum holdes, og Danmark skal blive ved med at udvikle ny teknologi. Ellers står andre lande på spring til at tage de jobs og den vækst, der følger med. Det siger Lars Aagaard, der er adm. direktør i Dansk Energi, efter klimatopmødet COP23 i Bonn i dag sluttede med en aftale, der understreger den globale kurs mod grøn omstilling. Derfor efterspørger han nu større politisk stabilitet til Danmarks grønne forskning og en bred energiaftale lige efter nytår.

– Vi kan ikke længere tage for givet, at grøn energi er made in Denmark. Vi har i mange år været firstmovers, men danske virksomheder er ikke længere alene om buddet. Og hvis vi skal blive ved med at blive dygtigere herhjemme, har energiforskningen brug for langsigtede rammer, siger Lars Aagaard.

Dansk Energi opfordrer Folketingets partier til at rykke forskningsindsatsen ind under den kommende energiaftale, som skal gælde fra 2020 og frem.

Grøn el skal erstatte olie og gas
Men forskning er ikke det eneste, der bliver afgørende i det kommende energiforlig ifølge energibranchen.

– Det er afgørende, at den kommende energiaftale sænker elafgiften i Danmark markant, så vi hjælper grøn omstilling på vej i stedet for at modarbejde den. Afgifterne på vores grønne strøm er langt, langt højere end på gas og olie, og det giver ikke længere mening, siger Lars Aagaard og minder om, at elektrificering er nøglen til verdens klimaudfordringer.

–  I hele verden og herhjemme er opgaven nu fortrænge fossile brændsler. Det gør vi ved at bruge vores stadig grønnere strøm til langt mere – først og fremmest i vores biler og i måden vi opvarmer vores huse. Det er det, den danske klimaindsats bør måles på, siger Lars Aagaard.

Kilde; Dansk Energi

Kommentarer

kommentarer